Oldtimervrijstelling - pontiacfiero NL

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Oldtimervrijstelling

Voorheen gold voor bezitters van oldtimers een vrijstellingsleeftijd voor wegenbelasting vanaf 30 jaar. Zoals er het op dit moment uit ziet, wordt dit verschoven naar 40 jaar. Dit houdt in, dat oldtimerbezitters met een auto jonger dan 40 jaar in 2014 ineens wegenbelasting gaan betalen, terwijl dat voorheen niet het geval was. Da's een beetje vreemd want eerder ontvingen deze oldtimerbezitters bericht, dat de auto van wegenbelasting was vrijgesteld. Dat opent juridische mogelijkheden. U kunt er niet alleen van op aan, dat wij in het nieuwe jaar weer ”at your service” zijn. Maar dat ook wij blijven vechten om de oude oldtimerregeling terug te krijgen zodat u voor uw hobby niet financieel afgestraft wordt.

M.i.v. 1 januari 2014 wordt de leeftijdsgrens voor vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting namelijk opgetrokken naar 40 jaar. Benzineauto's (en motorfietsen) van 26 tot 40 jaar vallen (per 1 jan. 2014) in een overgangsregeling en komen in aanmerking voor een 25% tarief (met een maximum van € 120 en bij motorfietsen ca. € 30 per jaar). Deze voertuigen moeten in de maanden december t/m februari gestald worden (en niet aan de openbare weg). Kunt of wilt u niet aan deze voorwaarden voldoen, dan bent u het volledige motorrijtuigenbelastingtarief verschuldigd tot het voertuig 40 jaar oud is. Dat gaat u dus naast een mrb-tarief van max. 120 euri ook extra kosten voor stalling opleveren; tevens kunt u drie maanden niet met de auto (of motorfiets) rijden. U kunt uiteraard wel schorsen (maar ook daar zijn kosten aan verbonden en ook dan moet de auto gestald worden).

Voor een oldtimer, jonger dan 40 jaar, die op LPG of diesel rijdt moet per 1 januari 2014 de volle poet aan motorrijtuigenbelasting betaald gaan worden !


Bent u in het bezit van Facebook, sluit u dan aan bij de groep ”vrijstelling oldtimer” of ga naar de gelijknamige nederlandstalige site:


www.vrijstellingoldtimer.nl


Alvast bedankt voor uw steun !

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu